Najuspješniji mladi šahisti iz Tolise

U organizaciji  OŠ Braće Radića Domaljevac, a u suradnji sa šahovskim klubom Orašje, u Domaljevcu je održan kadetski turnir  škole šaha, ujedno i pripremni izlučni turnir za kadetsko i juniorsko prvenstvo Šahovskog saveza Herceg-Bosne, koje će se održati od 29. travnja do 01. svibnja ove godine u Neumu. Turnir je odigran u dvije kategorije po Švicarskom sustavu u 7 kola, uz tempo igre 10 minuta plus 2 sekunde po potezu.

U kategoriji stariji kadeti nastupilo je 11 igrača, a prvo mjesto osvojio je Lukas Dominković iz OŠ fra Ilije Starčević sa 7 poena. Drugi je bio učenik OŠ Ruđera Boškovića D.Mahala, Dario Živković sa 5,5 poena, a treće mjesto sa 5 poena pripalo je  Dominiku Oršoliću iz OŠ u Tolisi. Od učenika OŠ iz Domaljevca najbolji rezultat ostvarila je Josipa Leovac zauzevši 5. mjesto.

U kategoriji mlađi kadeti nastupilo je 12 učenika. Prvo i drugo mjesto osvojili su učenici OŠ fra Ilije Starčevića Tolisa,   Zvonimir Oršolić  i Matej Nedić sa po 6 bodova. Treće mjesto pripalo je učenici OŠ Orašje, Ruži Nedić sa 5 osvojenih poena. Da sve protekne u skladu s pravilima pobrinuo se sudac Vjekoslav Živković, trener škole šaha, internacionalni majstor i FIDE trener.

 

 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password