Nagrađeni najbolji likovni i literarni radovi učenika OŠ Orašje

  • Nagrađeni najbolji likovni i literarni radovi učenika OŠ Orašje
  • Nagrađeni najbolji likovni i literarni radovi učenika OŠ Orašje

U OŠ Orašje u nastavi hrvatskog i bosanskog jezika svakodnevno se promiče ljubav prema materinjem jeziku. Uz poticaj nastavnika, učenici rado pišu, slikaju i osmišljavaju radionice vezane uz materinji jezik, a nastavnici ih redovito prijavljuju na različite likovno-literarne natječaje, pri čemu ostvaruju izvanredne rezultate. Poneseni prošlogodišnjim uspjehom, učenici OŠ Orašje uz podršku nastavnica hrvatskog i bosanskog jezika, na natječaj su se prijavili i ove godine. Ovogodišnji 20.međunarodni likovno-literarni natječaj: Iserloh- Essen- Orašje- Bjelovar-Zagreb, raspisan je na temu  „Jezik– riječ– ljubav– maska—mač i štit– umjetnost“. Na natječaj je pristiglo 126 pjesama i sastava iz 33 škole, te 800 likovnih radova  iz 16 zemalja.   Organizatori natječaja su umjetnici Ankica i Ate Karačić, porijeklom iz Iloka, koji svoju karijeru dugi niz godina grade u Njemačkoj. Zbog aktualne epidemiološke situacije, nisu mogli sudjelovati na izložbi, ali su uputili poticajne poruke ohrabrenja učenicima i njihovim mentoricama.

Tijekom svečane priredbe za najbolje likovne radove nagrađeni su Josipa Sušilović i Ivo Benković, za najbolje literarne radove Amina Latifović i Zerina Zlatkić, dok je za najbolju pjesmu nagrađen Miro Jelečević. Nagrade je uručila Tatjana Kopić, ravnateljica OŠ Orašje, te istaknula kako je za rezultate veoma važno imati poticajno okruženje, kako u domu, tako u školi i šire. -“Zato vjerujte sebi, imajte volje i strpljenja da radite na svojim snovima i nema bojazni za vašu budućnost“, poručila je ravnateljica Kopić i zahvalila učenicima što su školu predstavili u dobrom svjetlu na međunarodnoj razini, te Uredu za Hrvate izvan RH koji je sufinancirao izložbu.

Kao gosti, izložbi su nazočili načelnik općine Orašje Stanko Vincetić suradnica i voditeljica za kulturu Hrvatske Matice iseljenika Nives Antoljak, ravnateljica OŠ Orašje Tatjana Kopić s nastavnicama, odnosno mentoricama učenika. Koordinatorica projekta Marijana Živković, nastavnica hrvatskog jezika u OŠ Orašje, poručila je kako će nagrade učenicima biti veliki poticaj za nastajanje novih radova, te naglasila kako će pored Orašja, izložba  biti održana u ogranku Hrvatskog pedagoško književnog Zbora Bjelovar, te u Hrvatskoj Matici iseljenika u Zagrebu.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password