Nagli skok broja pozitivnih osoba na koronavirus u ŽP

Jučerašnji dan donio je rekordno povećanje broja pozitivnih  osoba na koronavirus na prostoru ŽP. Registrirano je 16 novih pacijenata, tako da je do sada ukupno pozitivnih 181 osoba. Od tog broja 125 osoba se uspješno oporavilo i izliječene su, 6 osoba je preminulo, a trenutno je aktivnih 50 slučajeva. Od toga 38 u općini Orašje, 11 u odžačkoj i  jedna osoba u općini Domaljevac Šamac. U samoizolaciji se nalazi 205 osoba, izvijestili su iz Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike ŽP.

S obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju, Krizni stožer Ministarstva zdravstva i socijalne politike ŽP, u cilju daljnjeg praćenja situacije i poduzimanja mjera radi sprečavanja i ranog otkrivanja eventualnog slučaja bolesti izazvane novim koronavirusom ( COVID-19 ), donio je Zapovijed o zabrani svih okupljanja na javnim površinama, u javnim objektima i objektima u privatnom vlasništvu (stan, kuća, vikendica, dvorište i slično) u vremenskom periodu od 24,00 do 06,00 sati ujutro. Zapovijed se primjenjuje od danas 28.listopada, a za njenu provedbu zadužuje se Županijska uprava za inspekcijske poslove i MUP ŽP.

Krizni stožer Ministarstva zdravstva i socijalne politike ŽP, također je podržao Naredbu Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, kojom je među ostalim propisano  obvezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom kao i na otvorenom prostoru. Naredba nije obavezna  za djecu mlađu od 6 godina, za osobe koje imaju probleme sa disanjem zbog kroničnih bolesti ili koje ne mogu skinuti masku bez pomoći druge osobe, zatim sportaše na utakmicama, treninzima i sportskim aktivnostima, vozače na biciklu, električnom romobilu i motociklu. Kompletan tekst Naredbe i Zapovijedi možete pogledati na web stranici Vlade ŽP.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password