Na 9 natjecanja u 2017.g. članovi TKD Orašje osvojili 168 odličja

Nakon 24 godine postojanja Taekwondo klub Orašje s pravom se može podičiti svojim radom i uspjesima na domaćoj i međunarodnoj sceni. Jedan je od najuspješnijih sportskih kolektiva u općini Orašje i klub u čijim je vitrinama zasigurno najviše osvojenih odličja.  U 2017, godini Tdk Orašje je nastupio na 9. natjecanja i to na Hrvatskim Svjetskim Igrama, državnom i federalnom prvenstvu BiH, te na međunarodnim prvenstvima u Derventi, Tešnju, Fojnici, Brčkom, Bijeljini i Vukovaru odakle se vratio s pregršt medalja i pokala.

Osvojili smo 168 odličja, od toga 59 zlatnih, 50 srebrenih i 59 brončanih, a uz to osvojili smo 12. pokala za razna priznanja klubu i pojedincima proglašenjem najboljih boraca  na turnirskim natjecanjima. Kraj godine bio je u znaku polaganja za učenička zvanja gdje je pristupilo 52 kandidata.  Od toga 15 je položilo za žuti pojas, 22 za zeleni, 2 za plavi i 13 za crveni pojas koji je ujedno i najveći učenički pojas, istaknuo je Marko Stanić trener i predsjednik Tdk Orašje koji je pred Božićne blagdane organizirao dolazak Djeda Božićnjaka podjelom paketića obradovao mlađe članove kluba.

Prethodno je u Orašju održano polaganje ispita za majstorska zvanja crnog pojasa kojem su pristupili Almir Mehić, Ivica Dominković, David Divković i Goran  Stanišić za 1.dan, zatim   Mario Puškarić  za 2.dan, Barbara Benković za 3.dan i Dajana  Stanić za crni pojas 4.dan.

-Nakon 24.godine postojanja Taekwondo kluba Orašje i nastupanja na raznim natjecanjima u idućoj godini planiramo realizirati jedan veliki projekt. Kako je sportska dvorana u funkciji, a pruža idealne uvjete za velika natjecanja, prijavit ćemo organizaciju domaćinstva natjecanja u taekwondou pod nazivom “Orašje open 2018.” uz suradnju i pomoć općine Orašje i Županije Posavske. Smatram da smo spremni i sposobni za organizaciju jednog velikog natjecanja u kojem bi napravili sportsku promociju našeg kluba, ali svakako i sredine u kojoj živimo i radimo,  naglasio je trener kluba Marko Stanić  koji je polaganje pred kuk kiwon komisijom u Zagrebu položio za crni pojas 6.dan.

 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password