MZ Donja Mahala uručila zlatnik i plaketu svojem sumještaninu Ivi Gregureviću

  • MZ Donja Mahala uručila zlatnik i plaketu svojem sumještaninu Ivi Gregureviću
  • MZ Donja Mahala uručila zlatnik i plaketu svojem sumještaninu Ivi Gregureviću
  • MZ Donja Mahala uručila zlatnik i plaketu svojem sumještaninu Ivi Gregureviću

Veliki broj ljudi iz ovih krajeva odlazio je trbuhom za kruhom u potrazi za poslom, boljom egzistencijom ili jednostavno da svoj talent iskažu u sredini gdje se to cijeni i gdje postoje mogućnosti za školovanje. Malobrojni su oni koji održavaju redovitu vezu s rodnim krajem, pomažu ga i promoviraju u svakoj prigodi. Jedan od takvih je Ivo Gregurević, umjetnik, veliki glumac i dobrotvor. U svojim javnim istupima Ivo je uvijek isticao ime svojeg rodnog mjesta Donje Mahale, a svima je znano koliku težinu u medijima imaju njegove riječi. Pokrenuo je organiziranje velike kulturne manifestacije „Dani hrvatskog filma“ i već 21 godinu s velikim uspjehom dovodi filmsku elitu u svoj zavičaj. Čak jedne godine u D.Mahali je upriličio svečano otvorenje Dana filma na malonogometnom igralištu kod osnovne škole. Kako bi donekle zahvalili svojem sumještaninu Ivi Gregureviću, Vijeće Mjesne zajednice Donja Mahala upriličilo je domjenak u čast velikana hrvatske kinematografije i dobitnika bezbroj filmskih nagrada. Tom prigodom vijećnici su se prisjetili vremena kad je, po njima, veliki glumac i još veći čovjek, pomagao svojim mještanima u iznimno teškim trenucima.

-Ivo je poznat kao veliki umjetnik, dobrotvor i čovjek koji je puno pomogao svojem rodnom kraju. Posebno je iskazao svoju nesebičnost u pomaganju tijekom Domovinskog rata, u poratnom vremenu i u poplavama koje su 2014.godine zahvatile i našu mjesnu zajednicu. Svojim vezama i poznanstvima Ivo je mnogim bolesnicima iz naše mjesne zajednice pomogao pri upućivanju na liječenje u Zagreb, tako da ovdje nitko od mještana nema ni jednu lošu riječ o Ivi Gregureviću. Svi ga hvale i svima su puna usta lijepih riječi o njemu, stoga smo u Mjesnoj zajednici, u ime  svih mještana odlučili da mu odamo priznanje za njegov veliki doprinos. Ovakvoj ljudskoj veličini teško se odužiti za njegova djela, ali smo barem učinili gestu da mu zahvalimo za sve što je učinio za mjesto u kojem se rodio i proveo dio svojeg djetinjstva. Ivo je najpoznatija ličnost koja je rođena i živi u D.Mahali i s pravom je zaslužio ovo priznanje, kazao je predsjednik MZ Donja Mahala Nikola Ilišević koji je uručio priznanje i poručio,-„Ivo želimo ti dobro zdravlje, dug život i puno uspjeha u budućem radu.

Nakon što je primio priznanje, po njegovim reakcijama vidjelo se da je Ivo bio ugodno iznenađen i oduševljen poklonom od svojih sumještana. Vijeće Mjesne zajednice odlučilo je da mu pokloni plaketu i uz nju jedan zlatnik. Za njih je to kažu, simboličan poklon, ali vjeruju da će ga iznimno obradovati i da će ga čuvati u srcu i pamtiti ove trenutke. Ivo se na kratko prisjetio dana kad je išao u staru osnovnu školu, ispričao par zgoda i lijepo je kad čovjeku ostane u sjećanju njegov rodni kraj. – Davnih dana sam išao u ovu školu i sjećam se da sam igrao u jednoj predstavi, ali nikada nisam pretpostavljao da ću nekakvu nagradu dobiti baš u ovoj školi. Ovom prigodom mogu samo reći, od srca veliko hvala svima!

O prethodnim godinama i o svakim Danima filma, a bilo ih je 21, Ivo ističe, mogao bi pričati barem pola sata o svakoj godini. Prisjetio se prvih Dana hrvatskog filma 1994.godina kad je kino dvorana u Orašju bila puna vojske. –„Negdje sredinom predstave započelo je granatiranje i u dvoranu uđe zapovjednik. Upali svjetlo i povika –„ Prekidaj film, dečki moramo u akciju“. Bila su to strašna vremena, a o ostalim Danima filma jednom ću napisati knjigu, s uzdahom govori Gregurević i na kraju uz osmijeh na licu poželio,- Uskoro ću u mirovinu i kada priložim sve ove nagrade, mislim da bi moglo utjecati da mi povećaju mirovinu.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password