Međunarodno ribolovno natjecanje „Euro kup 2019.“ u Orašju

Međunarodno natjecanje ribolovaca „Euro kup 2019.“ u šaranskom ribolovu u organizaciji UR Šaran Orašje, okupilo je 11 ekipa iz BiH, Republike Hrvatske i Srbije, a jedna ekipa s natjecateljima pristigla je čak iz Švicarske. Natjecanje na jezeru „Ulovi i pusti- Ciglana Orašje“ u trajanju od 74 sata bilo je dosta izjednačeno i neizvjesno do samoga kraja. Ekipa BAF Beograd u sektoru B, obranila je titulu prošlogodišnjeg pobjednika s ulovljene 73 ribe, ukupne težine 491 kg. U sektoru A pobijedio je C.T. Erletić S iz Pelagićeva s ulovom težine 404 kg ribe.

-Možemo biti jako zadovoljni kako je proteklo natjecanje i ukupnim ulovom svih sudionika.  Uz probleme s kišom, vjetrom i komarcima, ovaj put možemo reći da je neizvjesnost bila veća nego ikada. Ponovno su ekipe u sektoru B bile uspješnije, što smo i očekivali, obzirom da je u tom dijelu jezero dublje s većom količinom ribe. I ovo natjecanje je proteklo bez ijedne zamjerke, što su potvrdili svi natjecatelji. Istaknuli su odličnu organizaciju, te izvrsno uređen okoliš, uz želju da i naredne godine budu pozvani, kazao je Mario Živković predsjednik UR Šaran.

Od tri domaće ekipe, najbolje plasiran je C.T. Omega Orašje sa 240 kg ribe. Ulovljeno je ukupno 516 primjeraka ribe, ukupne težine 2962 kg, a najveću ribu (šaran od 15, 83 kg) u sektoru B izvukli su natjecatelji ekipe C.T. Carp World Tuzla, dok je u sektoru A najveći ulov od 14,86 kg imala ekipa C.T. Pelinkovac, Obudovac. Dvije najuspješnije ekipe po sektorima nagrađene su pokalima i novčanim nagradama, a pokali su uručeni za najveće ribe u sektorima. Specijalna diploma dodijeljena je članovima ekipe C.T. Balkan Carp iz Švicarske, koju su činili ribolovci iz BiH i s Kosova, a na pitanje što ih privuklo na ovako dalek put, ističu, -Velika ljubav prema natjecanju u šaranskom ribolovu i naravno, ljubav prema prirodi, druženje i gostoljubivost domaćina, te pozitivna promocija ovog jezera, rekao je Adnam Muharemović kapetan ekipe Balkan Carp.

 

 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password