Kroz školu plivanja 1400 posavskih mališana naučilo plivati

U Orašju je danas završila s radom treća skupina škole plivanja, održana u organizaciji Udruge Olimp Orašje. Ove godine kroz školu je prošlo je više od 300 mališana iz općina Orašje, Domaljevac Šamac i Odžak. U proteklih šest godina koliko traje škola plivanja, osnove tehnike plivanja naučilo je oko 1400 djece, što organizatori i voditelji smatraju iznimno velikim dostignućem. Ovi podaci ujedno ih motiviraju da i naredne godine nastave s radom i uvođenjem novina u sadržaje škola plivanja.

-„Nakon što je proteklo šest godina rada sretni smo i zadovoljni. Škola je ove godine doživjela pravu ekspanziju i ovom prigodom ističem zahvalu načelnicima općina Orašje, Domaljevac Šamac i Odžak koji su prepoznali kvalitetu i važnost škole plivanja za najmlađe. Također moram pohvaliti sve instruktore koji rade s djecom, kao i vlasnika ŠRC Bazeni Orašje, te zahvaliti roditeljima koji daju povjerenje nama i cjelokupnoj organizaciji škole plivanja”, istaknuo je voditelj škole prof. Mehmed Memišević.

Škola plivanja u Orašju je mnogo šireg karaktera s dosta popratnih sadržaja, a brojnim mališanima tijekom školskih raspusta dođe kao zamjena za odlazak na more. Memišević ističe zadovoljstvo trenažnim procesom i navodi statističke podatke uspješnosti polaznika i savladanih tehnika  koji dosežu do 90%, što smatra zajedničkim uspjehom.

Ovakav način rada i ovakva masovnost nema nigdje u BiH, a zasluge pripadaju instruktorima koji rade predano i po programu svih ovih šest godina. Nevezano za školu plivanja, svi polaznici i njihovi roditelji ističu da je ovaj ambijent jako privlačan. Dijana Nedić iz D.Mahale po drugi put je u školi plivanja i već je kaže, prevladala strah od vode i naučila plivati. Uz obuke plivanja i spašavanja utopljenika, škola je, kaže Dijana, jako zabavna, te idealno mjesto za upoznavanje i druženje s prijateljicama iz susjednih mjesta.  Marko Živković 11-godišnjak iz Kostrča prvi put je u školi i naučio je razne stilove plivanja. Pohvalio je svoje učitelje koji im posvećuju puno pažnje, a svidjela mu se obuka spašavanja utopljenika. –„Naučili smo tehniku spašavanja, ali pošto smo još maleni, učitelji su nam kazali da u slučaju opasnosti obavezno tražimo pomoć starijih“, kazao je Marko.  Jedan od roditelja Ljubica Nedić iz Donje Mahale svakodnevno dovodi svoju djecu na tečaj škole plivanja i ističe obostrano zadovoljstvo činjenicom da slobodno vrijeme djeca koriste na najbolji način. –„Sve je organizirano u detalje, od prijevoza djece, do njihova učenja i povratka kući. Posebna zahvala trenerima koji to rade na najvišoj razini i njihova odgovornost i pedagoški pristup daju odlične rezultate“, naglasila je Ljubica Nedić.

 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password