Konstituirano Općinsko vijeće Orašje, predsjednik Mario Oršolić iz HDZ-a BiH

Mario Oršolić iz HDZ-a BiH novi je predsjednik Općinskog vijeća Orašje, u mandatu 2016 – 2020.g., a njegov zamjenik je Mehmed Memišević iz SDA, koji je tu funkciju obnašao i u prošlom sazivu. Odlučili su tako vijećnici na današnjoj 1. konstituirajućoj sjednici OV-a Orašje, s tim da su vijećnici Koalicije Zajedno –HDZ 1990/PS bili suzdržani kod izbora predsjednika, dok su svoj glas za dopredsjednika dali drugom kandidatu SBB-a BiH, Enesu Đuloviću  Prije izbora svi su vijećnici, njih 24 koliko je došlo na sjednicu, dali i potpisali svečane izjave čime su preuzeli svoja prava i obveze u Općinskom vijeću Orašje. Sjednicu je otvorio najstariji vijećnik iz ovoga saziva Mirko Vukić, a nakon izbora  vođenje je prepustio predsjedniku Oršoliću. Novoizabrani predsjednik najprije je zahvalio građanima i vijećnicima na ukazanom povjerenju, što će kroz svoj rad i zalaganje nastojati i opravdati. Naglasio je kako je funkcija predsjednika iznimna čast ali i velika odgovornost. U svom radu predsjednik Oršolić očekuje pomoć i suradnju svih vijećnika, te je obećao kako će raditi savjesno i odgovorno, ispunjavajući sve zadaće na dobrobit svih građana općine Orašje.

Nakon 15-ominutne stanke, uslijedio je i izbor predsjednika i članova za Odbor i imenovanja. Predsjednica je Monika Džoić iz HDZ-a BiH, a članovi su Pavo Kosić i Danijel Šošić, također iz HDZ-a BiH, te Amela Jahić iz SDA i Marija Živković iz HDZ-a 1990.

Na kraju sjednice vijećnicima se obratio i načelnik Općine Orašje Stanko Vincetić. Najprije je čestitao svim vijećnicima na izboru u OV Orašje, a vijećnicima HDZ-a BiH poručio kako od njih očekuje odgovorno ponašanje. „Nemojte zaboraviti od koga ste dobili povjerenje i za koga trebate raditi, što je velika čast i odgovornost“, naglasio je načelnik Vincetić. Oporbi je pak pružio ruku suradnje koja će, kaže, biti otvorena kroz iduće četiri godine, a što je uostalom bilo i tijekom izborne kampanje. Od nje očekuje da bude konstruktivna oporba te da se njeni vijećnici odgovorno ponašaju u svom radu. Nije isključio i očekuje i njihove kritike koje trebaju biti argumentirane, a ne kao što je slučaj bio u prošlom mandatu, kazao je prvi čovjek ove lokalne zajednice.  Obećao je kako će za sve eventualne pogreške biti na raspolaganju, kako bi odluke koje se donose bile što kvalitetnije i bolje. S obzirom da je HDZ-ova ekipa prilično mlada, a u oporbi ima iskusnijih političara, načelnik Vincetić ih je pozvao  da svoje iskustvo koriste u konstruktivnom smjeru, i svima zaželio puno sreće u iduće četiri godine.

 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password