Kadeti HOK Domaljevac prvaci FBiH u odbojci

Kadetska ekipa HOK Domaljevac osvojila titulu kadetskog prvaka FBiH u odbojci. U dvodnevnom natjecanju, održanom u sportskoj dvorani u Grebnicama, odbojkaši Domaljevca nadigrali su ekipe Napretka, Olova i Bužima i bez izgubljenom seta superiorno osvojili prvo mjesto. Turnir je bio dosta jak sa izjednačenim ekipama, ali su mladi odbojkaši Domaljevca za nijansu odskakali od tri preostale. Prva utakmica je takoreći odredila prvaka. Susret protiv Odžačana bio je finale prije finala, jer su obje ekipe dosta izjednačene. Domaljevčani su slavili sa 3:0, a u drugoj utakmici dobili s ekipu Olova, mnogo teže nego su očekivali.

-Malo smo ih podcijenili, ali se radi o vrlo dobroj ekipi. Duel protiv Bužima bio je rutinska pobjeda s kojom smo osigurali prvo mjesto. Želio bih istaknuti veliki doprinos suigrača Mateja Mijatovića koji nas je svojim izvanrednim igrama kroz cijeli turnir doveo do titule prvaka. Naša snaga leži u činjenici da smo izuzetno složni, redovito svi dolazimo na treninge, puno se trudimo, a plod svega je titula prvaka, kazao je Ivo Ivić kapetan Domaljevca.

Na turniru je bio i selektor kadetske reprezentacije BiH i u redovima Domaljevca se nadaju da će netko od njih dobiti poziv u reprezentaciju. Uskoro ih očekuje završnica državnog prvenstva gdje dolaze jako dobre ekipe Modriče i Ljubinja koje su konstantno u vrhu. U klubu su veliki optimisti i nadaju se da će ponoviti prošlogodišnji uspjeh kad su u pionirskoj konkurenciji osvojili titulu prvaka BiH.

-Najveća snaga ove ekipe je da smo najjači na najvažnijim pozicijama. U odnosu na druge odskačemo na prijemu servisa i na mjestu tehničara. Ova ekipa je prošle godine bila pobjednik u pionirskoj konkurenciji, a ove godine smo na putu da uspjeh ponovimo i u konkurenciji kadeta. Promatrajući njihov rad mogu kazati da je to logičan slijed njihova uspona. U Domaljevcu se ustrajno, dobro i kvalitetno radi s mladim igračima i mogu poručiti da idućeg vikenda u pionirskoj konkurenciji također imamo ekipu za sam vrh i plasman na državno prvenstvo, s optimizmom govori Zlatko Ivić prvi trener HOK Domaljevca.

Zadnjih 20-tak godina Posavina je neiscrpan izvor kvalitetnih i perspektivnih odbojkaša , a nekolicina nastupa u velikim europskim klubovima. Mnogi od njih ponikli su u redovima Domaljevca i za očekivati je da netko iz ove mlade generacije dosegne europski domet. U klubu se nadaju se da će pojedinci krenuti stopama Ćoškovića i Matića koji trenutno nastupaju u Turskoj, jer to su njihovi odbojkaški uzori.

-Obzirom da sa ovih prostora odlazi sve više mladih ljudi, to i našem klubu predstavlja veliki problem. Skroman smo klub, skromno živimo, a odgovorno i dobro radimo i potvrdio bih izjavu naših mladića koji kažu „Što nas je manje, sve smo jači i superiorniji“. Jako dobro smo prihvaćeni i financijski podržani što se tiče općinskih i županijskih vlasti, istaknuo je  trener Zlatko Ivić.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password