Juniori HOK Domaljevca osvojili titulu federalnog odbojkaškog prvaka

  • Juniori HOK Domaljevca osvojili titulu federalnog odbojkaškog prvaka
  • Juniori HOK Domaljevca osvojili titulu federalnog odbojkaškog prvaka
  • Juniori HOK Domaljevca osvojili titulu federalnog odbojkaškog prvaka
  • Juniori HOK Domaljevca osvojili titulu federalnog odbojkaškog prvaka

Završnica odbojkaškog natjecanja za juniorskog prvaka FBiH, odigrana u sportskoj dvorani u Orašju, bila je u znaku mladih odbojkaša Domaljevca koji su svladali suparnike iz Kaknja, Srebrenika i Olova i zasluženo osvojili prvo mjesto. Domaljevčani su igrali vrlo dobro i na visokoj razini u sve tri utakmice i ostvarili planirani cilj. Posebno su bili nadmoćni u drugoj i trećoj utakmici protiv renomiranih ekipa Olova i Gradine-Herceg u kojim su zabilježili pobjede 3:0.Trener Zlatko Ivić iskoristio je veliku bodovnu razliku i dao prigodu svim igračima, pa su čak i najmlađi igrači 2004. godište bili na parketu i osjetili draž pobjede. Najveća borba ipak se vodila u prvom meču protiv Kaknja u kojem su domaćini pobjedom 3:2 samo odškrinuli vrata konačnog trijumfa.

Definitivno generacija igrača 1999.godište je pokazala da je najbolja i zrela za velike domete. Nije to slučajno, jer čak četvorica od njih, Matej, Joso, Lojza i Ivo nastupali su u generaciji pionira Domaljevca koja bila državni prvak u odbojci. Danas su oni standardni igrači seniorske ekipe, a Ivo Ivić je pozvan i na pripreme seniorske reprezentacije BiH u Kakanj, što je velika čast za njega, ali i za klub. Ovaj veliki uspjeh je ogledalo dugogodišnjeg odličnog rada trenera Ivića s mladim igračima i svojevrsno priznanje upornosti i ustrajnosti uz minimalna sredstva. Posljednji uspjesi predstavljaju ogroman uspjeh posavske odbojke i kluba koji se odavno uzdigao iznad lokalnih okvira svake vrste. Do skora je u klubu igrao i beograđanin Nikola Lončar kojem nije smetalo da dođe u hrvatski Domaljevac i pomogne klubu na putu do velikog uspjeha i osvajanja trećeg mjesta u Premijer ligi BiH.

Klub se uglavnom oslanja na svoje snage, a odbojka je spojila i dvije susjedne općine, jer su igrači s oraško-domaljevačkog prostora u svim klupskim kategorijama. S ovakvim igračkim kadrom Domaljevac se ima pravo nadati najvećem uspjehu i tituli juniorskog odbojkaškog prvaka BiH.  -Za nas je ovo sezona iz snova. Seniori su stigli do polufinala, a juniori i pioniri su izborili nastup za prvaka BiH, stoga možemo s puno optimizma gledati na budućnost kluba, naglasio je Zlatko Ivić trener HOK Domaljevca.

Klupska uprava na čelu s predsjednikom Vladom Blažanovićem s ponosom je dočekala kraj juniorske završnice u kojoj je pobjednički pokal zasluženo završio u rukama mladih domaljevčana. –Bez lažne skromnosti, očekivali smo prvo mjesto i moramo čestitati momcima na velikom uspjehu. Ovo je samo kamenčić u mozaiku ovogodišnjeg klupskog uspjeha, a naš cilj je upravo razvoj mlađih uzrasta, od pionira i kadeta, do juniora. Plasman na završnicu državnog prvenstva samo potvrđuje našu strategiju, jer upravo su mladi igrači najjači temelj za uspješnu budućnost kluba, poručio je predsjednik Blažanović. Domaljevčani s velikim ambicijama očekuju završnicu za državnog juniorskog prvaka gdje će još nastupiti Gradina Herceg, te Ljubinje i Radnik iz RS. –Sretan sam da sam član odlične generacije koja je sposobna osvojiti titulu državnog prvaka. Bila bi to kruna uspjeha sjajne generacije igrača koja je zajedno od pionirskih dana kad smo bili pionirski prvaci BiH, s optimizmom je poručio Matej Ivić jedan od najboljih igrača Domaljevca.

Drugo mjesto osvojila je Gradina-Herceg, treće Kakanj, dok je ekipa Olova poražena u sve tri utakmice. Kapetan Domaljevca Ivo Ivić proglašen je za najboljeg igrača turnira i nagrađen novčanom nagradom. Na završnoj svečanosti pokal i medalje igračima i stručnom stožeru  ekipe HOK Domaljevac uručio je Đuro Topić predsjednik Vlade ŽP. Nagrade drugoplasiranoj i trećeplasiranoj ekipi uručili su Stjepan Piljić načelnik općine Domaljevac Šamac i Vlado Blažanović predsjednik HOK Domaljevac.

 

 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password