Jedinica specijalne policije „Fenix Posavina“,  jučer obilježila 26. obljetnicu formiranja jedinice

Pripadnici Jedinice specijalne policije „Fenix Posavina“,  jučer su obilježili 26. obljetnicu od formiranja jedinice. Program je započeo misom u crkvi Sv.Ivana Krstitelja u Matićima, za poginule pripadnike postrojbe, a potom su predstavnici postrojbe, zatim ministarstva branitelja ŽP, te izaslanstva brojnih Udruga iz Domovinskog rata i srodnih postrojbi iz BiH i RH položili vijence i upalili svijeće kraj Spomen obilježja žrtvama u Domovinskom ratu u Matićima.

-„Obljetnicu redovito slavimo posljednji vikend u srpnju ili prvi u kolovozu i trudimo se da svake godine mijenjamo lokaciju zato što smo uvijek bili i bit ćemo povezani s ovim narodom. Sada već imamo poziv da iduće godine slavimo u Vidovicama ili Grebnicama, što će odlučiti predsjedništvo, s tim što jubilarne obljetnice slavimo u Orašju“, kazao je predsjednik Udruge „Fenix Posavina“ Josip Marković i naglasio kako udruga trenutno broji 80-tak članova koji su  dosta aktivni u humanitarnom radu i akcijama dragovoljnog darivanja krvi.

Pored brojnih članova postrojbe s prostora općina Orašje, Domaljevac Šamac, Odžak, Derventa, Brod i Modriča, zatim predsjednika Vlade ŽP Đure Topića i ministra branitelja Marijana Kopića, obilježavanju obljetnice nazočili su predstavnici udruga „Delta“ Županja, „Orao“ Osijek, „Krpelji“ Vinkovci i „Šap“ Sl.Brod, zatim prijatelji iz Središnje Bosne i Hercegovine. –„U današnje vrijeme ovakvi datumi su iznimno važni. Uz prisjećanje na suborce koji dali svoje živote za obranu ovih prostora, važno je da se družimo i širimo istinu o našem djelovanju“, istaknuo je Dinko Kamenko predsjednik Udruge „Šap“ Sl.Brod. Na obilježavanju značajne obljetnice Specijalne policije „Fenix Posavina“ bio je i Josip Ćular, konzul savjetnik u Generalnom konzulatu RH u Tuzli koji je naglasio kako ovakvi skupovi šalju poruku zajedništva branitelja i potrebu da se događaji iz Domovinskog rata ne prepuštaju zaboravu.

 

 

 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password