Izborna kronika, 19.09.2018. godine

I danas donosimo informacije iz Središnjeg izbornog povjerenstva i Federalne uprave policije, kao i najavu  obuke članova biračkih odbora u izbornoj jedinici u općini Orašje.  Nekoliko minuta emisije posvetili smo i stranačkim priopćenjima, koja su nam dostavili izborni stožeri stranaka.

Glasnogovornica Središnjeg izbornog povjerenstva BiH  Maksida Pirić potvrdila je da bi SIP BiH Tužiteljstvu BiH danas mogao dostaviti informaciju o mogućim zloupotrebama prilikom registracija glasača za predstojeće izbore. Riječ je o krađi identiteta građana, koji se koriste za glasanje izvan naše zemlje, a broj otkrivenih slučajeva se povećava svakim danom. –„SIP će najvjerojatnije u popodnevnim satima Tužiteljstvu dostaviti informaciju sa pratećom dokumentacijom u vezi sumnje da je došlo do kršenja Kaznenog zakona u BiH odnosno izbornih pravila“, rekla je Pirić.

-„Federalna uprava policije nema nikakvih posebnih obveza u predizbornoj kampanji, osim da osigura javni red i mir prilikom glasanja, te kod transporta izbornog materijala prije i poslije izbora“, istaknuo je direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač.

Obuka za predsjednike i zamjenike predsjednika biračkih odbora i mobilnih timova za izbornu jedinicu Orašje, bit će održana sutra 20. rujna u Vijećnici Omladinskog doma. Obuka za članove biračkih odbora i njihove zamjenike najavljena je tjedan dana kasnije 27.rujna o čemu će svi biti na vrijeme obaviješteni. Recimo da je Središnje izborno povjerenstvo ranije utvrdilo visinu naknade za Opće izbore.

U nastavku nekoliko stranačkih priopćenja.

Na svečanosti obilježavanja 24. obljetnice Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB u Ravnom, Hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović, među ostalim je istaknuo da je zadaća svih stranaka okupljenih kroz HNS, da zaštite vrijednost Domovinskog rata i svakog  branitelja.

Fahrudin Radončić kandidat SBB-a za čana Predsjedništva BiH, na kavi sa mladima iz cijele BiH, poručio je da se mladi za sebe trebaju jače boriti. Naglasio je da mladi ne trebaju toliko vremena davati onima koje su birali, nego već nakon dvije godine provjeravati rezultate i pozivati na odgovornost.

Predsjednik HSS-a BiH Mario Karamatić i Ivan Krndelj, predsjednik HSS-a Brčko Distrikta dali su potporu Draganu Čoviću za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Poručili su kako potpora vrijedi i za sve liste HNS-a BiH, a na kojima su i kandidati HSS-a, piše Večernji list BiH.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password