Izborna kronika, 13.09.2018. godine

Najveći dio emisije posvećen je stranačkim priopćenjima, koje su izborni stožeri dostavili na našu e-mail adresu, a na početku najprije o političkim subjektima koji su se kandidirali za Skupštinu ŽP.

Na Općim izborima u BiH 7. listopada, naklonost birača u ŽP, za zastupnike u najvišem zakonodavnom tijelu ŽP, tražit će 34 politička subjekta – političke stranke i koalicije. Ukupno će se brati 21 zastupnik odn. mandat na razdoblje od iduće četiri godine, a tko će ući u novi saziv Skupštine ŽP odlučit će građani, na osnovu programa i ciljeva koje politički subjekti budu ponudili u svom izbornom programu. Pravo glasa u ŽP na općim izborima ima 40 073 birača.

Slijede i stranačka priopćenja

“Podjela među Hrvatima u BiH nema i ne smije biti i svaki Hrvat ma gdje god živio ima isto mjesto u promišljanju politike Hrvata u BiH, stoga osiguravamo potpunu zaštitu svakog Hrvata i ovdje u RS-u gdje konačno možemo reći kako imamo svoja obilježja i nije nas strah zbog toga. Vaši problemi su i moji problemi, stoga vas molim ostajte uz veliku HDZ BiH obitelj i čuvajte svoje, za svoj hrvatski narod i našu domovinu BiH“, kazao je član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a dr. Dragan Čović u naselju Nova Sela kod B.Broda, prilikom jučerašnjeg posjeta Posavini,  a danas je posjetio i samostan Petrićevac u Banja Luci, izvijestili su iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH

 

Dr. Denis Bećirović, kandidat za člana Predsjedništva BiH, poručio je kako BiH mora učiniti sve kako bi naše gospodarstvo postalo konkurentno na međunarodnom tržištu. Građani ove države zaslužuju vlast koja će voditi računa o njihovim interesima, vlast koja će strpljivo, ustrajno i sustavno raditi na zaštiti međunarodnog subjektiviteta i ugleda države BiH, izjavio je Bećirović, priopćeno je iz SDP-a BiH. .

Izaslanstvo Koalicije Hrvatsko zajedništvo u sklopu predizborne kampanje boravi u Tuzli i Brčko distriktu. „Nažalost ovih dana opet smo svjedoci oživljavanja pogubnih aveta iz prošlosti i sijanja sjemena novih zala i ratova. Poručujem onima koji ga oživljavaju kako je velikosrpski projekt mrtav i definitivno poražen! Bosna i Hercegovina danas je čimbenik mira i stabilnosti koji će svoju konačnu potvrdu dobiti učlanjenjem prvenstveno u NATO, a zatim u EU“, kazala je kandidatkinja HDZ-a 1990 za člana Predsjedništva BiH dr Diana Zelenika, čiju kandidaturu podržavaju i ostale članice koalicije, priopćeno je iz informativno-promidžbenog ureda koalicije.

S ovim priopćenjem poštovani slušatelji završavamo današnju IK RPO za 13. rujan. Posljednje ovotjedno izdanje na programu je sutra nakon vijesti u 15. Hvala na pozornosti.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password