Izborni dan u ŽP protječe uredno i mirno

U informaciji iz Općinskog izbornog povjerenstva Orašje, na svim biračkim mjestima nije bilo kašnjenja s početkom glasanja koje je započelo točno u 07,00 sati. Izbori za sada protječu bez nepravilnosti i pritužbi građana,  kazali su u OIP Orašje.  Zabilježena je tek jedna žalba u Orašju koja se odnosila na predizborne plakate koji nisu uklonjeni na dozvoljenu udaljenost od biračkog mjesta. Brzom intervencijom osoblja iz Općinskog izbornog povjerenstva ovaj tehnički detalj je riješen.  Svoje biračko pravo nisu mogle iskoristiti tri osobe, jer nemaju državljanstvo BiH. Riječ je hrvatskim državljanima koji imaju boravište u BiH, ali nemaju državljanstvo BiH, ne posjeduju važeći bh dokument.  Na području Općine Orašje građani mogu glasati na 25 redovnih i jednom biračkom mjestu za glasanje s nepotvrđenim listićima. Također formirana su i dva mobilna tima, za glasanje u zatvoru, bolnici i za potrebe bolesnih i nepokretnih osoba. Biračka mjesta će biti zatvorena u 19 sati, a građani koji se u tom trenutku nađu na biračkom mjestu imat će priliku iskoristiti svoje građansko pravo i glasati.

Na prostoru općine Orašje do 11,00 sati  je glasalo 2438 osoba ili 13,5% birača upisanih u biračke spiskove. U općini Domaljevac Šamac od ukupno registriranih 3178 birača, do 11,00 sati na birališta je izašla 401 osoba, što je 12,62% birača. U općini Odžak do 11,00 sati glasalo je 1205 osoba ili 6,97 % birača. S aspekta sigurnosti izborni dan u ŽP prema podacima MUP-a ŽP do 15,00 sati protekao je apsolutno mirno bez bilo kakvih policijskih intervencija.

Pravo glasa na izborima u ŽP ima 40.073 birača. Za 21 mandat u Skupštini ŽP, u idućem četverogodišnjem mandatu, svoju kandidaturu izložilo je ukupno 15 političkih subjekata.

 

 

 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password