HOK Domaljevac i Mladost iz Zagreba priredili sjajnu odbojkašku večer u Orašju

U subotu je u Orašju, u sportskoj dvorani Školskog centra fra Martina Nedića, odigrana prijateljska odbojkaška  utakmica  između  HOK Domaljevac i HAOK Mladost iz Zagreba.  Momčad višegodišnjeg prvaka Hrvatske, odazvala se pozivu odbojkaških prijatelja iz HOK Domaljevac, pa su prijateljskom utakmicom u novoj dvorani, obje ekipe otvorile niz velikih sportskih događanja u tom objektu.  HOK Domaljevac se pokazao odličnim domaćinom, a publika je svojim dolaskom doprinijela još boljoj atmosferi. Na tribinama se okupilo  više od 500 gledatelja koji su uživali u atraktivnim potezima igrača obje momčadi, u čemu su prednjačili gostujući igrači. Iako je rezultat bio u drugom planu, zagrebačka momčad prevođena trenerom Ljubom Travicom je pokazala svu nadmoć i visoku kvalitetu, osobito u igri na mreži, i na koncu zabilježila očekivanu pobjedu 3:0, (u setovima 13-25, 13-25  i  10-25 ).

Odbojkaška priča između HOK Domaljevac i HAOK Mladost traje jako dugo i čelnici dva kluba istaknuli su uvjerenje da će suradnju u narednom periodu podići na još viši nivo. –Ovo je prijateljski susret, rezultati su u drugom planu, ali poruka je mnogo snažnija. Misija kluba je okupljanje mladosti i potvrda kako se unatoč poteškoćama i u Posavini mogu ostvarivati prvorazredna dostignuća. Našim iznimnim sportskim uspjesima osnažujemo nadu u opstanak na ovim posavskim prostorima. Zahvaljujem se osobito Vladi Županije Posavske na čelu sa premijerom Marijanom Klaićem, na pokroviteljstvu susreta, kazao je Stamenko Ćošković, predsjednik HOK Domaljevac.

HAOK Mladost je došla u Posavinu s najjačim seniorskim  snagama, predstavnicima Hrvatskog odbojkaškog saveza i vodećim trenerima Hrvatske  odbojke kao što je odbojkaška legenda prof. Braco Janković, kako bi uveličali ovu odbojkašku priču koja ima duboke korijene u Posavini. –„Volio bih da ovo postane tradicionalan godišnji susret, jer naša su dva kluba jako vezana. Puno je igrača i trenera došlo sa ovih prostora u Mladost i ostavili dubok trag u hrvatskoj odbojci, jer Posavina je uvijek bila rasadnik najboljih odbojkaša. Nova dvorana pruža odlične uvjete za razvoj odbojke i vjerujem da će HOK Domaljevac ovdje pronaći svoj dom“, istaknuo je Darko Antunović, sportski direktor HAOK Mladost iz Zagreba.

-„HOK Domaljevac se natječe u Premijer ligi BiH, na četvrtom je mjestu s ambicijama da izbori plasman u ligu za prvaka. Ambicije su iznimno realne i ukoliko pobijedimo odbojkaše Bijeljine i Kaknja, zauzeli bi drugo mjesto.  Te bi utakmice voljeli odigrati u Orašju u novoj dvorani, a u doigravanju mogli bi doći i do finala, s optimizmom je poručio trener Domaljevca  Zlatko Ivić.

Predsjednik Vlade Marijan Klaić istaknuo je da su počašćeni ovom posjetom i mogućnošću da ugoste  veliki sportski klub. –„ Posavci su zaslužili da vide ovakav respektabilan sportski događaj, jer zahvalna je to publika koja je zainteresirana za sve sportove, a osobito za odbojku. Nedavni malonogometni turnir pratilo je oko 10.000 ljudi, što dovoljno govori koliko je ovaj objekt potreban. Želimo davati potporu mladim ljudima da se bave sportom i surađuju sa najboljim sportskim kolektivima. U Županiji Posavskoj napravljena je već sportska dvorana u Odžaku,  a sada i u Orašju u sklopu srednjoškolskog centra pod čijim je krovom i Centar studiranja Sveučilišta Mostar, tako da je zaokružena cjelina projekta sa podnaslovom školstvo i šport kao nadgradnja koja je itekako važna za ovo područje na kojem se borimo i kvalitetnim sadržajima zadržati mladost Posavine“, naglasio je premijer Marijan Klaić.

 

 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password