Grom pogodio igrača HNK Orašje

  • Grom pogodio igrača HNK Orašje
  • Grom pogodio igrača HNK Orašje

POSLJEDNJA VIJEST: Prema posljednjim informacijama s Neurološkog odjela UKC Tuzla, stanje pacijenta Adina Alihodžića je stabilnije. Nalazi se u umjetnoj komi i svi organi su u funkciji.

 

Jučerašnji trening nogometaša Orašja započeo je mirno kao i svi prethodni i ništa nije slutilo na nesreću koja se desila nakon svega 25 minuta. Očevici govore da je padala sitna kiša, uopće nije sijevalo i to je bio prvi zvuk grmljavine. Oko 18,40 sati  grom je udario nedaleko od ivice šesnaesterca, na 30-ak metara od gola. U malom prostoru bila je skupina 7-8 igrača i kad je puknulo svi su pali na zemlju.  Nakon par trenutaka svi ustaju i bježe prema svlačionici, samo je tijelo Adina Alihodžića ostalo nepomično na travnjaku.

-Munja je sijevnula među nas i sve nas obasjala. U sekundi je udario grom i svi smo popadali na zemlju. Nakon 7-8 sekundi došao sam sebi i ustao. Vidio sam da Adin leži nepomično na leđima. Bio sam najbliži, dotrčao sam do njega i okrenuo ga. Bio je sav crn, oprema na njemu pocijepana, iz njega se pušilo, ma slika je bila strašna! Izvadio sam mu jezik, pa smo ga odnijeli pred svlačionicu i fizioterapeut Adnan Kurbašić ga je u dva pokušaja oživljavao, drhtavim glasom iznosi svoje sjećanje napadač Elvedin Aletić.

 

-Bio je bez svijesti, bez tlaka i pulsa i bio je klinički mrtav. Grom ga je pogodio direktno u glavu, na području lijeve sljepoočnice. Hitna pomoć je stigla u rekordnom roku i brzo smo ga, reanimirali, uključili kisik i otvorili venski put. Dali smo dvije injekcije i brzo ga dopremili u Dom zdravlja. Tamo su nas spremno čekali liječnici i sestre i svi smo zajedno u koordinaciji uz timski rad pristupili novoj reanimaciji. Moram istaknuti odličnu suradnju kolega iz Županijske opće bolnice i Hitne službe Doma zdravlja Orašje. Dugo nismo bolje surađivali, animirali su ga tri liječnika i pet sestara i sve je urađeno kako treba, istaknuo je dežurni liječnik dr. Zoran Budimić i dodao,-Sreća je što smo imali novo sanitetsko vozilo kardiomobil, pa smo u putu mogli pružiti prvu pomoć. U transportu smo ga mogli animirati i nakon dugotrajnog oživljavanja uspjeli ga povratiti u život, tek toliko da je bio spreman za transport u tuzlansku bolnicu na neurologiju. Oživljavanjem smo uspjeli dobiti srčanu akciju, da se vrati puls i da dobije tlak. Oživljavanje je trajalo blizu sat vremena, istaknuo je dr. Budimić.

Više igrača je zatražilo liječničku pomoć, a u bolnici su zadržani Antonio Vidović, Dario Mišković i Ivan Topić. Nakon obavljenih detaljnih pregleda u bolnici, na kućnu njegu su upućeni Marko Đukić i vratar Mateo Lovrić. –Kad je grom udario pao sam na leđa u blizini Adija i osjetio nekakav miris, nešto kao spaljena kosa  Nakon desetak sekundi ustao sam i potrčao u svlačionicu, a nedugo zatim osjetio bol u glavi i mučninu u stomaku. Bio sam prestrašen, ali nakon snimanja srca i detaljnih pregleda u bolnici stanje se vratilo u normalu i liječnik me uputio kući da mirujem, kazao je Marko Đukić mladi napadač Orašja.

Svi igrači i treneri Orašja su u velikom šoku i strahu. Igrači su pretrpjeli strahovitu nesreću koja je mogla završiti s nesagledivim posljedicama. -Današnji dan je bio na ivici tragedije i samo je dragi Bog bio na strani ovih mladića koji su još pod psihozom straha i polako dolaze sebi. Molimo Boga i sve naše želje usmjerene su u samo jednom pravcu, da naš Adin pobijedi u ovoj teškoj utakmici i vrati se na zeleni teren. Moram ovom prilikom istaknuti našeg fizioterapeuta Adnana Kurbašić koji je u presudnim trenucima pokazao prisebnost, znanje i  hrabrost. Ovo je možda ozbiljna poruka svim klubovima i savezu da na treninzima mora biti obavezna prisutnost liječnika ili fizioterapeuta. Kasno je donositi zakone i propise kad se desi tragedija. poručio je trener Mato Neretljak koji je skupa s trenerom Ivicom Vincetićem bio u bolničkoj sobi, u posjetu kod igrača Vidovića, Miškovića i Topića.

Antonio Vidović se prisjeća da je strujni udar ušao na lijevom ramenu, a izašao na lijevoj ruci i pri tom je došlo do prsnuća krvne žile i opeklina. U početku mu je ruka bila ukočena i liječnik je nakon masaže  rekao da je dobro prošao, jer mogao je ostati bez funkcija ruke.

-Grom je iznenada udario na terenu baš na mjestu gdje nas je bilo najviše. Osjećaj je bio težak i mučan. Iz Adina se dimilo skoro kao iz vatre, bilo je ružno za gledati. Uspjeli smo ga odnijeti do vozila Hitne službe i sva sreća da je Hitna brzo intervenirala. Mogu kazati da mu je dr. Zoran Budimić uspio spasiti život. Malo je problema s glavom i nadam se što bržem oporavku. Iskreno mi je žao Adina i vjerujem da će dobiti ovu tešku borbu i da će se vratiti među nas, naglasio je Antonio Vidović napadač Orašja.

Marko Mišković

-Mali brate Adine, od nas 30 danas tamo, ti si zadnji koji je zaslužio da mu se ovo desi. Najveći si vjernik kojeg sam upoznao, jedan si od onih ljudi koji kada vide mrava ispred sebe, vjerojatno ga zaobiđu. Nikad nisam čuo da si povisio ton, a uvijek daješ sve od sebe, jednostavno si borac, momak za primjer. Bas zato, Bog ce ti dati snage da pobijediš i u ovoj utakmici. Znam koliko voliš pobjedu, zato vjerujem u tebe i vjerujem da ćemo se uskoro zajedno radovati tvojoj pobijedi. Neka sve molitve svijeta budu uz tebe za sto brzi i bolji oporavak, poručio je svojem suigraču  Matijas Pejić na FB profilu.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password