Građani uredno poštuju zapovijedi Županijskog stožera civilne zaštite

Tijekom protekla 24 sata, građani su uredno poštivali odredbe o policijskom satu, o radu ugostiteljskih objekata i drugih javnih objekata, te Odluke o kretanju osoba mlađih od 18 i starijih od 65 godina, na kompletnom području zone odgovornosti PU Orašje. Patrole PU Orašje vršile su nadzor nad provedbom izolacije na području Općine Orašje nad 152 osobe koje su se pridržavale odredbi Rješenja i 62 osobe na području općine Domaljevac-Šamac koje su se također pridržavale odredbi Rješenja o izolaciji.
Patrole prometne policije PU Orašje izvršile su pratnju 28 vozila čijim putnicima je određena mjera samoizolacije, što na području ŽP što izvan našeg područja do crte razdvajanja. Također su utvrdile u potpunosti poštivanje i odluke o kretanju na otvorenom prostoru i taksi službi na kompletnom području zone odgovornosti PU Orašje.
U istom periodu patrole PU Odžak izvršile su kontrolu provedbe Rješenja o izolaciji, kojom su utvrdili da 140 osoba poštuje odredbe o izolaciji, jedna osoba (vozač), nije zatečena na mjestu određenom za izolaciju, dok za 3 osobe nisu utvrdili preciznu adresu prebivališta niti telefonske brojeve, te nisu bili u mogućnosti izvršiti navedenu provjeru. O navedenom stanju su sačinjene službene zabilješke. Sve ostale mjere na području općine Odžak, građani su uredno poštivali.–„Želimo pohvaliti i istaknuti da samo poštivanjem Odluka kriznih stožera možemo sačuvati osjećaj sigurnosti na visokoj razini. Apeliramo poslodavcima čiji djelatnici mogu biti raspoređeni u vremenu provedbe i primjene policijskog sata, da nadležnoj PU dostave ažurne spiskove djelatnika poduzeća koji mogu biti angažirani u kritično vrijeme, a sami djelatnici sa sobom moraju nositi Potvrde o angažiranosti, izdane od strane poslodavca i osobnu ispravu sa fotografijom kako bismo mogli izvršiti provjeru identiteta“, naglasili su u MUP-u ŽP.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password