Epidemiološka situacija u ŽP stabilna

U ŽP, prema današnjim podacima Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike ŽP, ukupno su na COVID 19 testirane 64 osobe, a obavljeno je 79 testiranja budući su neke osobe testirane više puta, a samo su tri pozitivna nalaza, od kojih su dva još uvijek aktivna. „Obje ove osobe su podvrgnute ponovnom testiranju prošle srijede i oba su nalaza negativna, a čekaju se rezultati i drugog nalaza i ukoliko oni budu negativni, smatra se da su u potpunosti izliječeni, i bit će u kućnoj izolaciji od 14 dana“, kazao je prim. dr Goran Pavić iz Zavoda za javno zdravstvo ŽP. Epidemiološku situaciju u ŽP, sukladno ovoj statistici, ocijenio je stabilnom. Trenutačno se 37 osoba nalazi u samoizolaciji u ŽP.
Dr Pavić smatra kako su prerano donesene mjere o ukidanju policijskoga sata, jer se, kaže, ljudi previše opuštaju. Građani u velikom broju ne poštuju mjere o nošenju maski i o držanju razmaka,što naglašava dr Pavić, nije dobro. Prema njegovim riječima policijski sat se trebao zadržati u vremenu od 22 do 05 sati, jer će se njegovim ukidanjem građani više okupljati u večernjim satima i družiti se, a s koronavirusom se još nismo izborili. Dr Pavić je rekao kako je u ovim trenutcima nezahvalno govoriti kada će se ova situacija u potpunosti smiriti, ali je pozvao građane da se ne opuštaju i da se i dalje pridržavaju svih mjera i naputaka nadležnih službi, kako svi do sada uloženi napori ne bi bili uzaludni.
Podsjetimo, držanje socijalne distanca 1,5 do 2 metra, izbjegavanje rukovanja, nošenje zaštitnih maski, pranje ruku na ispravan način koristeći toplu vodu i tekući sapun, onoliko puta koliko zahtijevaju neophodne situacije, korištenje dezinfekcijskih sredstava u situacijama kada nije moguće pranje ruku, što se odnosi i na osobe koje nose rukavice, osnovne su mjere koje iz Zavoda za javno zdravstvo ŽP savjetuju građanima, u prevenciji širenja korinavirusa.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password