Drago Đurčević  i  Nina Špionjak najbolji sportaši općine Orašje za 2017.godinu

Po 12-ti put Športski savez općine Orašje organizirao je svečanost na kojoj su izabrani najbolji u sportu za općinu Orašje za 2017.godinu. Priznanja su dodijeljena pojedincima i sportskim kolektivima koji su svojim uspjesima obilježili proteklu godinu. Oraški sportaši proslavili su se na brojnim natjecanjima regionalnog, federalnog, državnog i međunarodnog karaktera. –”Za našu sredinu je značajno da u svojim redovima imamo državne prvake u nekoliko sportova, što je dokaz da mladi imaju dobar odabir sportskih kategorija. U savezu smo ponosni da se otvaranjem sportske dvorane u Orašju osnivaju novi sportski kolektivi što pruža idealne uvjete za razvoj mladih”, kazao je Iljo Dominković tajnik ŠS općine Orašje. Nagrade najuspješnijima uručio je Mladen Marković  pomoćnik  načelnika za opću upravu, branitelje i društvene djelatnosti općine Orašje. –”Obzirom na potencijal kojim raspolaže ova sredina, u ovoj godini očekujemo još bolje rezultate na sportskom polju. Na mladima svijet ostaje i oni najviše doprinose razvoju sporta u općini Orašje”, istaknuo je Marković.

Od velikog broja prijedloga, ocjenjivački sud je za najboljeg sportaša općine Orašje proglasio Dragu Đurčevića iz O.Luke, nogometaša HNK Orašje. U protekloj sezoni Đurčević je bio najbolji strijelac omladinske lige BiH sa 21 pogotkom, a za seniorski sastav Orašja nastupio je u 16 prvenstvenih utakmica i bio strijelac nekoliko odlučujućih pogodaka, najčešće u posljednjim trenucima utakmica. Titulom najbolje sportašice nagrađena je Nina Špionjak članica Taekwondo kluba Orašj. Zlatnim medaljama Nina se  okitila na 6 turnira, 3 puta je bila srebrena, te je osvojila dvije bronce.  –”Prošla godina bila je iznimno uspješna za mene. Od najboljih rezultata izdvojila bih 1.mjesto i naslov prvakinje u borbama na Državnom prvenstvu u Bugojnu, te drugo na federalnom prvenstvu u Zenici”, naglasila je mlada 8-godišnja Nina Špionjak, nositeljica višeg crvenog pojasa.

Najboljim sportskim djelatnikom u prošloj godini jednoglasno je izabran Robert Mašić predsjednik i trener ŽOK Orašje koji se u protekloj godini istaknuo u pedagoškom pristupu, odličnim rezultatima u svim selekcijama i vrlo dobrim organizatorskim sposobnostima. Pod Mašićevim vodstvom odbojkašice su bile prvakinje u federalnoj ligi, a pionirke, kadetkinje i juniorke su među četiri najbolje ekipe u FBiH.

Šahovski klub Orašje sa svojih 52 registrirana člana, te 9 igrača s majstorskim  titulama, proglašen je najboljim kolektivom. Klub je u prošloj godini dao dva kadetska prvaka ŠS Herceg-Bosne, a na državnom prvenstvu  članica Ivana Mikić je ponovno osvojila titulu prvaka i predstavljala BiH na Europskom prvenstvu. Seniorska momčad je bila prva na prvenstvu ŠS H-B i po prvi put u povijesti  izborila plasman u Premijer ligu BiH. U ostalim kategorijama specijalna priznanja dobili su Ivana Mikić ŠK Orašje, Taekwondo klub Orašje, novinar Iljo Dominković, OŠ Stjepana Radića Bok, AGS Antunović i Daniel Pejić TKD Orašje. U povodu proglašenja najboljih i ove godine svjetlo dana je ugledao tradicionalni Godišnjak ŠS općine Orašje  „ŠPORT u 2017“, novinara  Ilje Dominkovića, u kojem su obuhvaćeni svi sportski rezultati ostvareni tijekom godine, a svoje mjesto pronašli su u brojnim medijima.

 

 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password