Donacija od 30 računara za Centar studiranja u Posavini

Predstavnici Sveučilišta u Mostaru predvođeni rektorom Sveučilišta prof. dr Zoranom Tomićem, danas je posjetilo Centar studiranja u Posavini, smješten u Školskom centru fra Martina Nedića u Orašju i uručilo vrijednu opremu sa 30 računara za informatičku učionicu. U sklopu posjeta Županiji Posavskoj gosti su u prostorijama županijske Vlade razgovarali s predsjednikom Đurom Topićem i ministrima u Vladi, uz ostale i s ministricom prosvjete, znanosti, kulture i sporta Anom Andrić, o unaprjeđenju suradnje i daljnjem razvoju Centra studiranja u Orašju.

Željko Stojkić dekan Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru u izjavi za medije pojasnio je vrijednu donaciju koja je dobivena u okviru projekta DualSci koji će donijeti dio edukacijskih sadržaja. –„Ovo je prvi korak informatičke infrastrukture koja je namijenjena, kako za studente Sveučilišta ovdje u Posavini, tako i za učenike srednjih škola, ali i za gospodarstvenike kroz edukacijske sadržaje koji će biti vođeni u okviru projekta“, naglasio je dekan Stojkić.

Predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić je zahvalio čelnim ljudima Mostarskog Sveučilišta na realizaciji projekta digitalizacije na kojem zajedno rade Županija i Sveučilište. Naglasio je kako je ovo nastavljanje tema vezanih uz znanstveni skup koji je održan prošle godine u Orašju, a zajednički ga je realizirala Vlada ŽP sa Sveučilištem i prijateljima iz RH, uz očekivanje skorijeg završetka predstavljanja Zbornika radova s tog skupa. –„Želimo da Sveučilište zaživi u punom kapacitetu, te da Orašje i Posavina postanu, ne samo Sveučilišni, nego i Edukacijski centar za ovu regiji u BiH i Slavoniji, pa i šire. Nastojat ćemo da ovaj Centar u Orašju ponudi sadržaje koji će biti korisni ne samo za studente i učenike, nego i gospodarstvenike i za javne djelatnike, kako bi im koristili u radu i za napredovanju u životu“, poručio je predsjednik Vlade Đuro Topić.

O viziji razvitka Centra studiranja u Orašju govorio je prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru. –„Na današnjem sastanku smo jasno rekli kako Sveučilište u smislu razvoja i pozicioniranja sveučilišnog života, najbolju suradnju ima s Vladom Županije Posavske i osobno se zahvaljujem predsjedniku Vlade Topiću koji je pokazao senzibilitet za razvoj ovog područja kroz suradnju sa Sveučilištem. Konstatirali smo da imamo oko 400 studenata, što nije mali broj, jer broj studenata se smanjuje u cijeloj Europi i oni trebaju generirati jednu novu sliku, novo znanje i novu budućnost Posavine“, naglasio je prof. dr. Zoran Tomić.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password