Dan žalosti u BiH 29. listopad

Vijeće ministara donijelo je Odluku da je u Bosni i Hercegovini danas Dan žalosti, zbog ubojstva dvojice policajaca Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola, na svim zgradama institucija Bosne i Hercegovine Medijske kuće na teritoriji Bosne i Hercegovine, kao i organizatori kulturno-umjetničkih i sportskih manifestacija na teritoriji Bosne i Hercegovine, dužni su prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti. Vlade Federacije BiH i Republike Srpske, kao i Vlada Kantona Sarajevo, također su proglasile ponedjeljak, 29. listopad, Danom žalosti.

Adis Šehović i Davor Vujinović ubijeni su u petak ujutro u sarajevskom naselju Alipašino Polje, kada su na njih pucali kradljivci automobila. Šehović je smrtno stradao na mjestu događaja, a Vujinović je nakon višesatne borbe liječnika za njegov život preminuo u Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu.

Na komemoraciju i ukop sarajevskih policajaca jutros su u Sarajevo otputovali predstavnici MUP-a i sindikata MUP- a ŽP, s policijskim komesarom Marijanom Mikićem.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password