Članovi  Taekwondo kluba Orašje na turniru u Vukovaru osvojili 28 odličja i 4 pokala

  • Članovi  Taekwondo kluba Orašje na turniru u Vukovaru osvojili 28 odličja i 4 pokala
  • Članovi  Taekwondo kluba Orašje na turniru u Vukovaru osvojili 28 odličja i 4 pokala

Novi veliki uspjeh ovog vikenda ostvarili su članovi Taekwondo kluba Orašje na  međunarodnom turniru u taekwondou, održanom u Vukovaru. U konkurenciji  450 natjecatelja iz 35 klubova iz Hrvatske i BiH, članovi  TKD kluba Orašje, osvojili su 28 odličja i 4 pokala.  Klub iz Orašja nastupio je sa 25 natjecatelja u borbi i kicku  i osvojio  10 zlatnih, 9 srebrenih i 9 brončanih odličja. Neira Širbegović je proglašena za najbolju natjecateljku vukovarskog turnira,  Ajla Smajlović i Damjan Pejić osvojili su pokale u kategoriji kick, a TKD klub iz Orašja osvojio je 1.mjesto u ukupnom poretku prijavljenih 35 klubova.

Zlatna odličja u kategoriji kick osvojili su Damjan Pejić i Ajla Smajlović, a brončana Petra Topić, Ivona Ivkić, Lana Stanić, Ružica Oršolić, Nina Špionjak. U nadmetanju u borbama zlato je pripalo Ajli Smajlović, Lani Stanić, Neiri Širbegović, Lovri Oršolić, Ivoni  Ivkić, Patriciji Ivkić, Nini Špionjak i Harunu Hadžispahiću. Srebrena odličja osvojili su, Arman Smajlović, Goran Marković, Ines Stanić, Daniel Pejić, Tayra Nišlić, Maja Zlatarević, Davor Baotić, Lajla Šutrović i Orhan Badžak. Brončanim odličjima okotili su se Belkisa Jaje, Leon Marković, Damjan Pejić i Edna Mehić.-„Kako smo i najavili, nastup u Vukovaru je bio više nego uspješan. Osobito treba istaknuti iznimno veliki uspjeh Neire Širbegović koja je u vrlo jakoj konkurenciji proglašena najboljom natjecateljkom na turniru i nagrađena pokalom koji simbolizira vukovarski toranj. Neira je u proteklih godinu dana naučila i napredovala  jako puno i više preferira borbu. Uz osvojeno zlato i pokal za ukupnu pobjednicu, u lijepom raspoloženju smo zajednički proslavili i njen rođendan“, istaknuo je Marko Stanić trener i predsjednik kluba

Iako trenira tek šest mjeseci, Damjan Pejić je bio dosta uspješan na turniru u Vukovaru. Okitio se zlatom i broncom, a u muškoj konkurenciji proglašen je najboljim u kicku i nagrađen pokalom. Nina Špionjak u klubu trenira dvije godine, a u Vukovaru je osvojila po jedno zlato i broncu.-„Imam crveni pojas, a u budućnosti je moj cilj stići do crnog pojasa“, s optimizmom je kazala Nina Špionjak.

Do kraja godine članovi kluba neće nastupati na turnirima, a trener Stanić je najavio pojačan rad na tehnici ruku i nogu, te samoobrana i borba s više protivnika, nakon čega će uslijediti razna polaganja ispita za stjecanje novih zvanja u taekwondou, od bijelog do crnog pojasa. -„U zadnje vrijeme naši uspjesi su doprili do javnosti i imamo dosta zahtjeva za upisom novih članova. Taekwondo nije samo sport, nego druženje, upoznavanje novih prijatelja i putovanja  na turnire u BiH i izvan države. Naša želja je da iduće godine uđemo u natjecateljski kalendar TKD Saveza BiH i da se kandidiramo za organizaciju jednog turnira u Orašju“, rekao je Stanić.

 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password