Član BiH predsjedništva dr. Dragan Čović i troje federalnih ministara posjetili ŽP

Član Predsjedništva BIH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović, i troje ministara u Vladi F BiH Jelka Miličević – financije, Mato Jozić, pravosuđe i Denis Lasić, promet i komunikacije, danas su boravili u radnom posjetu ŽP. Najprije u Odžaku, a potom u Domaljevcu i u Orašju, održali su sastanke s članovima OO HDZ-a BiH Odžak, Domaljevac-Šamac i Orašje, te ŽO HDZ BiH Posavina, nakon čega je uslijedio i sastanak s članovima Vlade ŽP.

„Dva su razloga zbog kojih smo danas u ŽP: 1. lokalni izbori i sastanci s predstavnicima općinskih organizacija HDZ-a BiH, što sam osobno inicirao, i 2. sastanak u Vladi ŽP o prioritetima Vlade ŽP te pomoć s viših razina u realizaciji projekata na ovome području“, kazao je Čović. „Uvjeren sam da smo do sada uradili toliko toga dobroga, što se možda u potpunosti još i ne vidi da bi mogli kazati kako su Vlada i ovaj prostor ŽP apsolutno financijski samoodrživi i naš zadatak je da tako ostane i ubuduće. Sada želimo vidjeti što još treba uraditi i pomoći realizaciju projekata s viših razina, Kada su lokalni izbori u pitanju, Čović ističe kako je HDZ BiH danas predvodnica, te da će kroz HNS pokušati motivirati sve druge stranke da zajedno nastupe gdje objektivno ima iskušenja. Vjeruje da imaju odgovornosti te kako trebaju u svim općinskim odborima, njih 21 imati svog načelnika i većinu u općinskim vijećima adekvatno strukturi stanovništva, i na praktičan način pokazati da se može unaprijediti život i pokrenuti BiH. Najavio je ponovni dolazak za mjesec dana u ŽP, u cilju nastavka aktivnosti u vezi s lokalnim izborima, te pomoći u Odžaku, i Domaljevcu i u jednoj značajnoj mjeri i Orašju, koje je izdvojeno kao pozitivan primjer na kojem treba i dalje raditi. „Bit ćemo servis ljudima koji žive ovdje i motivirati ih da ostanu živjeti na ovom području, jer ne vidim ljepšeg mjesta za život od ovoga“, ustvrdio je član bh Predsjedništva i predsjednik HDZ BiH dr Dragan Čović

„Prioriteti Vlade ŽP, od kojih se očekuje i pomoć s viših razina vlasti, jesu raspodjela javnih prihoda, pri čemu ŽP ne može odustati od formule koja će zajamčiti minimalne prihode kao i do sada, zatim prekategorizacija regionalne ceste Orašje – Grebnice u duljini od 17 km, budući je tehnički posao obavljen u protekle dvije godine, ali je primjena odluke stopirana prije godinu dana, za koju ima obećanje da će stupiti na snagu u ovoj godini čime bi iz ranga regionalne ta bi cesta prešla magistralnu 2. reda. Treći prioritet je utemeljenje kapetanije unutarnje plovidbe ili da se određeni poslovi detaširaju u ured na prostoru ŽP, što bi značilo i otvaranje nova dva do tri radna mjesta, što je u interesu ŽP“, izjavio je uoči sastanka s federalnim ministrima i članom BH Predsjedništva predsjednik Vlade ŽP Marijan Klaić.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password