CK Orašje završio akciju podjele humanitarnih paketa u partnerstvu s HO Pomozi.ba

Crveni križ općine Orašje uvijek je bio prepoznatljiv, kako u lokalnoj sredini, tako i širem okruženju, stoga imaju odličnu suradnju s donatorima koji se često jave kako bi isporučili pomoć potrebitima. Rad tijekom proglašenja pandemije, navode u Crvenom križu, odvija se koordinirano uz podršku brojnih donatora i angažirani pristup članova i volontera , uglavnom mladih osoba. Formirana su dva Tima za izlazak na teren i do sada su imali više od 600 izlazaka na prostoru općine Orašje. Putem otvorenog telefona najčešće se javljaju osobe kojim je ograničeno kretanje zbog bolesti ili starosti, radi nabavke hrane i lijekova, a sve pozive volonteri su rješavali tijekom dana.
-„Zadovoljan sam zalaganjem i skromnošću mladih i podmlatka CK, jer njihova je kažu, najveća nagrada kada im bake i djedovi svojim osmjehom iskažu zahvalnost“, rekao je Marijan Mijatović predsjednik Skupštine CK Orašje i dugogodišnji volonter.
Članovi i volonteri Crvenog križa općine Orašje danas su završili akciju podjele paketa humanitarne pomoći osobama u potrebi, koju je donirala Humanitarna organizacija Pomozi.ba, koja s Crvenim križem ima zajednički cilj, a to je humanost i pomoć. Oraški Crveni križ je u ovu akciju ušao partnerski, tako što ih je sugrađanka Amela Tukulj povezala s Humanitarnom organizacijom Pomozi.ba. –„Oni su osigurali 250 prehrambenih paketa, a CK je za potrebe podjele, angažirao svoje volontere iz reda mladih. Popis korisnika dobili smo iz Centra za socijalni rad općine Orašje, a u narednom periodu nadamo se nastavku suradnje s HO Pomozi.ba“, istaknula je Edina Pačuković, koordinatorica za mlade pri CK općine Orašje.
Jedna od redovitih korisnica usluga i pomoći Crvenog križa Orašje je Manda Kosić 86-godišnja starica iz Boka koja u svom domu živi sa sinom Đurom. Ističe kako ima zdravstvenih problema, ali sve još uvijek dobro podnosi. Obradovala se dolasku volontera i s velikom zahvalnošću prihvatila pomoć u vidu prehrambenih potrepština, te istaknula kako je zadovoljna svakom vrstom pomoći koju joj dopreme članovi CK Orašje, koji su česti gosti u njenom dvorištu.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password