Čestitke u povodu Međunarodnog Dana sestrinstva

  • Čestitke u povodu Međunarodnog Dana sestrinstva
  • Čestitke u povodu Međunarodnog Dana sestrinstva

Svake godine medicinske sestre i tehničari cijelog svijeta, obilježavaju današnji dan, 12. svibnja, kao svoj dan. Svjetska zdravstvena organizacija je 2020.godinu proglasila godinom medicinskih sestara/ tehničara i primalja, a sve s ciljem osvješćivanja javnosti o važnosti ovih profesija, te odavanja počasti medicinskim sestrama i primaljama i u spomen bolničarki Florence Nightingle, koja je utemeljila školu za medicinske sestre, a život posvetila zdravstvenom osvještavanju , osobito važnosti higijene u zdravstvu. Medicinske sestre svoj život su posvetile brizi za ljude u potrebi, pružanju kvalitetne i sigurne medicinske zdravstvene usluge i njege. Posebno je potrebno naglasiti da je njihova edukacija temeljena na dokazima i cijeloživotnom učenju.
Medicinske sestre i tehničari, najbrojnija su profesionalna kategorija uposlenika u sustavu zdravstva. Njih se često sjetimo, tek kada ih zatrebamo, a nedvojbeno je koliko je njihov posao plemenit i požrtvovan. Ravnatelj JU Dom zdravlja Orašje dr. Ivan Benković i glavna medicinska sestra Milica Mišković, uputili su medicinskim sestrama i tehničarima, koji su ovo zanimanje odabrali za svoj životni put, iskrene čestitke uz zahvalu za svu humanost, požrtvovnost i brigu usmjerenu prema drugima. –„Koristimo ovu priliku još jednom zahvaliti svim medicinskim sestrama i tehničarima na dosljednom i kontinuiranom radu tijekom trajanja pandemije Covid 19. Iako svjesni trenutnih dodatnih otežavajućih uvjeta rada, zahvaljujemo svima na suradnji i pridržavanju potrebnih preporučenih mjera u svrhu sprečavanja pojave i/li širenja pandemije Civid 19“, ističu u čestitki ravnatelj JU Dom zdravlja Orašje dr. Ivan Benković i gl. medicinska sestra Milica Mišković.
U povodu Međunarodnog Dana sestrinstva, iskrene čestitke medicinskim sestrama i tehničarima, također su uputili iz Komore zdravstvenih tehničara ŽP na čelu s predsjednikom Dariom Jeličićem. –„ U vrijeme kada smo svi suočeni sa globalnom pandemijom uzrokovanom Covid 19 virusom i kada Dani sestrinstva ne mogu biti popraćeni uobičajenim prigodnim druženjima i svečanim akademijama s ciljem razmjene mišljenja i iskustava, te održavanjem jedinstva i nagrađivanjem zaslužnih, riječi kao što su odvažnost, ustrajnost, upornost, iskrenost i izraziti osjećaj za druge, riječi su kojima treba naglasiti važnost i ulogu medicinskih sestara i tehničara, pogotovo u vremenu u kojem živimo“, navodi se u čestitki Komore. Istim povodom Damir Živković, ministar zdravstva, rada i socijalne politike u Vladi Županije Posavske uputio je iskrene čestitke i zahvalnost za obavljanje tog časnog, odgovornog i osobito u ovim vremenima, važnog posla. –„U ovo vrijeme kada se skupa sa cijelim svijetom borimo protiv pandemije COVID-19, zahvaljujem vam na požrtvovnosti u radu i pridržavanju svih mjera koje zajednički poduzimamo u svrhu sprečavanja širenja koronavirusa“, poručio je ministar Živković. Crveni križ općine Orašje također želi sretan Dan sestrinstva svim medicinskim sestrama i tehničarima, a naročito onima iz svojih redova. Hvala vam na svemu što činite za nas!

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password