Čestitka ministra branitelja Marijana Kopića za 26. rođendan „Sinova Posavine“

U povodu 26. obljetnice 4.Gmtbr HVO „Sinovi Posavine“, ministar branitelja u Vladi ŽP Marijan Kopić uputio je čestitku u svoje osobno i u ime Vlade Županije Posavske u kojoj navodi: Čestitam 26.obljetnicu svim pripadnicima legendarne 4. gardijske motorizirane brigade HVO-a, a danas 3. pješačke bojne 6. pješačke brigade OS BiH, koji nasljeduju slavnu i herojsku postrojbu i želim da uspješno izvršavaju zadatke u okviru svojih nadležnosti.

Značajna je ovo obljetnica, jer legendarna i herojska postrojba „Sinovi Posavine“ iznikla je od najboljih, časnih i hrabrih pripadnika HVO-a, svih postrojbi, od 101. bosansko brodske, 102. odžačke, 103. derventske, 104. domaljevačko-šamačke, 105. modričke, 106. oraške, 107. gradačačke i do 108. brigade HVO Ravne Brčko. Branili su srcem i domoljubljem današnju slobodu, a platili je svojim životima i dijelovima svojeg tijela.

I sam sam bio pripadnik 4.gmbr HVO Sinovi Posavine od kraja rata do 2002. godine. Ponosan sam na sve što je brigada prošla u ratnim danima kao i poslije rata, što je izašla sa najboljim i provjerenim ratnicima u profesionalnu postrojbu čiji sinovi čuvaju, njeguju i baštine Domovinski rat i sve hrvatske žrtve koje su položile život na oltaru Domovine za našu slobodu i slobodu budućih generacija. Stoga, upravo u ovakvim prigodama obljetnica, naša je sveta zadaća prisjetiti se njihove žrtve, položiti vijence uz spomen obilježja podignuta njima u spomen, zapaliti svijeće na njihova vječna počivališta i poručiti da njihovu velikodušnu žrtvu nikada nećemo zaboraviti.

Ministar branitelja

Marijan Kopić

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password