Biciklijada, etno festival, Memorijalni odbojkaški turnir “Čarli i Žiri” i smotra folklora u Tolisi

Treći je dan manifestacije Dani Tolise 2019, koja u svim segmentima protječe uz izuzetno dobar odziv sudionika ali i gledatelja, iako vremenske prilike i ne idu baš na ruku organizatorima. Iznimno dobra posjećenost bila je i sinoć na dodjeli književne nagrade fra Martin Nedić, i na kazališnoj predstavi, a očekivati je dobru posjećenost i danas. Ne bude li kiše u 16,00 sati bi trebala krenuti biciklijada od stadiona Sloge, a umjesto na stadionu, kako je ranije najavljeno, od 20,00 sati, u Domu kulture u Tolisi održat će se prvi festival etno glazbe ”Ethno Plugged In“, doznajemo danas u Organizacijskom odboru.  Nastupit će “Čuvarice” iz Rame, hrvatska folklorna glazbena skupina koja djeluje pri HKUD-u Rama i domaća etno skupina “Makara” iz Tolise, te KUD Kralj Tomislav Tolisa.

U okviru manifestacije Dani Tolise, uz brojne kulturne sadržaje, organizatori su pripremili i prvorazredni sportski događaj. Riječ je o Međunarodnom Memorijalnom odbojkaškom turniru „Čarli-Žiri“, posvećenom Josi Oršoliću-Žiriju i Marijanu Oršoliću-Čarliju, dvojici vrhunskih toliških odbojkaša. Na turniru će nastupiti iznimno kvalitetne i jake odbojkaške ekipe, Mladost iz Zagreba, Mursa iz Osijeka, HOK Domaljevac i ekipa sastavljena od toliških odbojkaša. Po prvi put, turnir će obogatiti i popularne oraške Žokice, koje će nastupiti s dvije ekipe.  Turnir će započeti u subotu 01.lipnja u 18,00 sati na stadionu Sportskog Društva Sloga Tolisa, a u slučaju kiše, cjelokupan program bit će održan u Sportskoj dvorani u Orašju.

Prije ovoga događaja, na pomoćnom sportskom igralištu u Tolisi, od 11,00 sati predviđena je ”Igrarijada“, natjecanje u starim sportovima te kuhanje fiša i čobanca, gdje će i ovdje najveći saveznik biti lijepo vrijeme. Posljednjega dana manifestacije, u nedjelju 2. lipnja, u 12,00 sati, bit će otkrivena  ploča u povodu 100 godina postojanja čitaonice Markovače, a poslije 16,00 sati održat će se i tradicionalni mimohod sudionika ovogodišnje smotre folklora, koja će, ako ne bude kiše, biti na stadionu SD Sloga od 18,00 sati. U protivnom, ovaj će događaj biti u svečanoj dvorani Dvor u Tolisi, gdje će biti i završna svečanost, u dodjelu zahvalnica i plaketa, čime će 13. Dani Tolise i službeno biti zatvoreni.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password