„Analiza tržišta rada s preporukama za unapređenje upisne politike na području Županije Posavske“

U okviru projekta „Partnerstvo za upošljavanje u Posavini (LPZ)“, kojeg financira Europska unija u sklopu Programa „Podrške lokalnim partnerstvima za upošljavanje u Bosni i Hercegovini”, kojeg provodi Međunarodna organizacija rada (International Labour Organization – ILO), u ponedjeljak, 09. srpnja 2018. će u konferencijskoj dvorani hotela DERBY u Orašju biti organizirana prezentacija finalnog nacrta “Analize tržišta rada s preporukama za unapređenje upisne politike na području Županije Posavske“.

Finalni nacrt dokumenta „Analiza tržišta rada s preporukama za unapređenje upisne politike na području Županije Posavske“ je nastao kao rezultat istraživanja sprovedenog u okviru projekta „Partnerstvo za upošljavanje u Posavini“, kojeg financira Europska unija. Projekt zajednički provode Udruženje za razvoj NERDA s partnerima: općina Orašje, Služba za upošljavanje Županije Posavske, Srednja strukovna škola Orašje i poduzeća: NEXUS BH, SKELE COMERC i PRIMA VIP.

 Glavni cilj spomenutog istraživanja je bio izrada analize potreba tržišta rada u Županiji Posavskoj s preporukama za unapređenje upisne politike kroz usporedbu podataka o stanju na tržištu rada koje posjeduje Služba za upošljavanje Županije Posavske s potrebama i planovima poslodavaca, kao i s nastavnim planovima i programima obrazovnih ustanova.

Projekt „Partnerstvo za upošljavanje u Posavini”  predstavlja sistemski pristup svih relevantnih aktera na uspostavljanju funkcionalnog modela za povećavanje mogućnosti održivog upošljavanja na prostoru općine Orašje u skladu s potrebama gospodarstvenika. Ukupna vrijednost projekta je 171.120,82 EUR, od čega Europska unija financira 153.909,82 EUR što je 89,94% od ukupne vrijednosti projekta, dok općina Orašje i Služba za upošljavanje Županije Posavske sufinanciraju projekat u ukupnom iznosu od 17.211,00 EUR što je 10,06 % ukupne vrijednosti projekta.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password