Aktiviran rad Općinskog stožera civilne zaštite općine Orašje

Od jutros na području ŽP, na snazi je zabrana rada svih ugostiteljskih objekata, sukladno zapovijedi Županijskog stožera civilne zaštite. Načelnik Općine Orašje Stanko Vincetić u svojstvu zapovjednika, danas je aktivirao rad Općinskog stožera civilne zaštite s ciljem provođenja preventivnih mjera, a radi sprečavanja širenja eventualnog slučaja bolesti izazvane koronavirusom. Načelnik Vincetić je istaknuo kako trenutno stanje u našoj općini nije zabrinjavajuće, ali zahtjeva odgovornost i mobilnost svih službi, kad je u pitanju sprečavanje širenja zaraze.
Na sjednici je odlučeno da će se strogo poštovati zapovijedi s federalne i županijske razine. Jednoglasno je donesena i Odluka o utrošku sredstava posebne naknade za Civilnu zaštitu i tom odlukom s posebnog računa Civilne zaštite, stavljeno je na raspolaganje 22.000 maraka. Sredstva će biti iskorištena za troškove koji nastanu angažiranjem Općinskog stožera civilne zaštite, povjerenika civilne zaštite, te dodatnim planskim angažiranjem nedostajućih resursa, tijekom provođenja akcije zaštite i spašavanja ljudi na ugroženim područjima.
-“Epidemiološka situacija na području općine Orašje za sada je dobra i prati se u koordinaciji sa Županijskom bolnicom”, naglasio je dr. Ivan Benković, ravnatelj Doma zdravlja Orašje. Dr. Benković je kazao kako je kod Doma zdravlja postavljen pred-trijažni štand u kojem se popunjava upitnik s podacima pacijenta i njegovom kretanju, a trenutno je u Domu zdravlja Orašje smanjen broj pacijenata sa simptomima gripe.
Za sada je na području općine Orašje, za 87 osoba izrečena mjera samoizolacije s rješenjima sanitarnih inspektora. U MUP-a ŽP ističu kako policija nadzire mjere zabrane i ograničenja, koje građani dosta dobro poštuju. U slučaju nepoštivanja mjera, građanima će biti izrečena upozorenja, a potom i kaznene prijave.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password