135 moto klubova iz devet zemalja na Moto susretima u Orašju

Posegnuti na put dug 1 780 kilometara i to motociklom nije bio problem Danijelu Popoviću iz Groningena u Nizozemskoj, jer uputio se i sretno stigao na 26. Međunarodne susrete motorista u Orašje 2016.g.. Popović je ujedno i motociklist s najviše prijeđenih kilometara, za što je dobio nagradu organizatora MK „Posavac“ Orašje. Nešto manje kilometara – 1 620, također iz Nizozemske, iz Arnhema, „prevalila“ je motoristica Irena Derjanović, koja je također dobila nagradu za najviše prijeđenih kilometara u kategoriji motoristica

Da mnogi vole doći na oraške susrete potvrđuje i podatak da je ove godine u kampu bilo registriranih 1 465 motorista, i 135 klubova iz 9 zemalja- Nizozemske, Švicarske, Njemačke, Italije, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije i BiH. Ni godine nisu prepreka doći na najveću i najbolje organiziranu moto manifestaciju u regiji, a dokaz tomu je i 74-ogodišnjI Vilhem Nemec iz Slavonskog Broda, koji je dobio nagradu za najstarijeg motoristu susreta. Crazy bike’s iz Wienna dobio je nagradu za najudaljeniji klub, koji je stigao iz Wienna, dok su u kategoriji najljepšeg motora nagradu dobila tri vlasnika i to 1. mjesto Zoran Koturić – Žohar – Harley Davidson, 2. mjesto pripalo je Stojanu Petroviću vlasniku Suzuki Karabaje, a treće Rabinu Jašareviću, ponosnom vlasniku Suzukija. Mladen Orkić, predsjednik MK „Posavac“ Orašje izuzetno je zadovoljan ovogodišnjim moto-susretima koji su, unatoč lošem vremenu privukli veliki broj zaljubljenika u motociklizam i veliki broj građana, koji su posjetili kamp. Održane su i vrlo uspješne moto cross utrke, za djecu i odrasle. U kategoriji djece od 8 do 15 godina 1. mjesto pripalo je Nikoli Župariću iz Vidovica, drugo je osvojio Ivan Oršolić iz Tolise, dok je na trećem Marco Župarić iz Vidovica. U kategoriji odraslih pobjedu je odnio Mathias Župarić, također iz Vidovica, drugo mjesto je pripalo Jasku Dizdareviću iz Gračanice, a treće ponovno Vidovljaninu Miji Župariću. Posebnu zahvalu iz Moto-kluba su uputili prijateljima iz Gračanice, koji su u crossu sudjelovali sa čak šest svojih članova, od ukupno 9 koliko se natjecalo u ovoj disciplini. „Posavac“ je organizirao i zanimljive moto igre u obaranju ruke za žene, u čemu je najviše snage iskazala  Snježana Orkić, a u vožnji posebno dizajniranog bicikla najbolji je bio Ivan Maskaljević.

U znak zahvale za dolazak na susrete u Orašje, MK „Posavac“ je osigurao zahvalnice svim klubovima, a predsjednik Orkić posebno je zahvalio policiji na odličnoj suradnji svih ovih godina, te brojnim sponzorima, koji su pomogli održavanje ovogodišnjih susreta, među kojima su Općina Orašje i Vlada ŽP. Zahvala je upućena i Radiopostaji Orašje, medijskom pokrovitelju ove 26-ogodišnje manifestacije.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password