Stanje sigurnosti u ŽP u srpnju zadovoljavajuće

Sigurnosna situacija u ŽP u srpnju ove godine zadovoljavajuća je, kažu to u UP MUP-u ŽP, a na osnovu pokazatelja iz oblasti kriminaliteta, javnog reda i mira i sigurnosti prometa. Na području kriminaliteta u 7. mj. obrađeno je 13 prijava KD,  razriješeno je blizu 85 posto, a najčešće su prijavljivana kaznena djela „ nasilje u obitelji te krađe i teške krađe“. Policija nije zaprimila niti jednu prijavu KD  iz oblasti  organiziranog kriminaliteta i terorizma. Evidentirano je  i obrađeno 9 prekršaja tijekom prošlog mjeseca, a u lipnju 13  prekršaja. Na području  općine Orašje  je evidentirano  6 prekršaja, u Odžačkoj općini 3, dok  na području općine Domaljevac-Šamac  nije evidentiran  niti ijedan prekršaj protiv JRiM, stoji u informaciji MUP-a ŽP.

U srpnju je došlo do neznatnog povećanja  broja prometnih nezgoda u odnosu na Lipanj 2019 godine  dok se broj nezgoda u odnosu na Srpanj 2018 godine  neznatno smanjio. Tijekom praćenog perioda evidentirano je  15  prometnih nezgoda, 1 osoba je teže ozlijeđena , a 3 lakše.  Podsjetimo, u lipnju su  2 osobe  smrtno stradale,   2 su  teže i 2 osobe lakše ozlijeđene . Najviše nezgoda, ukupno 8 zabilježeno je na području općine Odžak, a ostalih sedam na prometnicama u općini Orašje.  Policija je kontrolirala ukupno 3 504 vozila, a mjesec ranije blizu 3 000. Otkriveno je   565   prekršaja  prikazanih  kroz  prekršajne prijave ,naloge,   od čega 275 prekršaja za koje je predviđena novčana kazna veća od 50KM. Iz prometa  je isključen  21  vozač  i 7 vozila što je, naglašavaju u MUP-u ŽP, izvrstan rezultat rada prometne policije policijskih uprava. Vozači su najčešće  isključeni zbog  alkoholiziranosti  a vozila zbog neregistriranosti.

Tijekom Srpnja 2019 godine  Jedinica za profesionalne standarde  MUP-a  je zaprimila 4 prijave na postupanje policijskih službenika koje  su u postupku.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password